Allmänna frågor

Vad är Intygsläkaren?

Intygsläkaren är en läkarmottagning specialiserad på att utfärda medicinska intyg för olika ändamål, inklusive körkortsbehörighet, utlandsstudier, utlandsarbete, adoption, fallskärmshoppning och mycket mer.

Hur bokar jag en tid hos Intygsläkaren?

Du kan enkelt boka en tid online via vår bokningssida eller genom att ringa oss direkt. Vi erbjuder flexibla bokningstider för att passa ditt schema.

 Vad ska jag ta med mig till mitt besök?

• Giltig legitimation
• Glasögon/Linser
• Specifika intygskrav från den organisation som kräver intyget
• Medicinlista om du använder läkemedel

Specifika Intyg

Vad är ett körkortsintyg och varför behöver jag det?

Ett körkortsintyg är ett medicinskt intyg som krävs för att säkerställa att du är lämplig att köra fordon, särskilt för högre körbehörigheter som taxi, buss och lastbil. Intyget krävs av Transportstyrelsen för att upprätthålla trafiksäkerheten.

Behöver jag ett läkarintyg för att studera eller arbeta utomlands?

Ja, många länder och utbildningsinstitutioner kräver ett läkarintyg för att säkerställa att du är i god hälsa innan du kan studera eller arbeta där. Intygsläkaren utfärdar dessa intyg snabbt och effektivt.

Vad innebär ett fallskärmsintyg?

Ett fallskärmsintyg är ett medicinskt intyg som krävs för att delta i fallskärmshoppning. Det säkerställer att du är medicinskt lämplig för denna aktivitet och uppfyller säkerhetskraven från fallskärmsklubben eller arrangören.

Procedurer och Kostnader

Hur går en medicinsk undersökning till hos Intygsläkaren?

En medicinsk undersökning hos oss innebär en grundlig hälsokontroll som kan inkludera blodprov, hjärt- och kärlundersökningar, neurologiska tester samt syn- och hörselkontroller beroende på typen av intyg du behöver.

Hur mycket kostar ett medicinskt intyg?

Kostnaden för ett medicinskt intyg varierar beroende på vilken typ av intyg du behöver. Till exempel kostar ett körkortsintyg 100kr. För exakta priser, vänligen besök vår startsida eller kontakta oss direkt.

Kan jag avboka min tid?


Ja, du kan avboka din tid upp till 24 timmar innan ditt planerade besök utan kostnad. Uteblivna besök debiteras som ett besök.

Övriga Frågor

Hur snabbt får jag mitt intyg?

Vi strävar efter att utfärda ditt intyg direkt efter avslutad undersökning så att du kan få det med dig omedelbart.

Kan ni hjälpa till med att fylla i specifika formulär från myndigheter eller organisationer?

Ja, våra läkare är erfarna och kan hjälpa till med att fylla i de specifika formulär som krävs av myndigheter eller organisationer.

Har du ytterligare frågor? Tveka inte att kontakta oss via telefon eller e-post, så hjälper vi dig gärna!

Kontakta oss

Intygsläkaren

 
ADress

Södra Allégatan 12

413 01, Göteborg

Adress
Telefon