Komplett Guide till Au Pair Läkarintyg - Allt du Behöver Veta

I takt med att allt fler unga människor väljer att spendera ett år som au pair utomlands, har efterfrågan på specifika medicinska intyg ökat. Dessa intyg är ett viktigt steg i ansökningsprocessen för att bli au pair. I den här artikeln förklarar vi på Intygsläkaren vad ett au pair-intyg innebär och hur du enkelt kan få det.

Vad är ett Au Pair-Läkarintyg?

Ett au pair-intyg är ett medicinskt intyg som bekräftar att en person är fysiskt och mentalt lämplig för att arbeta som au pair. Det kan inkludera en allmän hälsokontroll, röntgen, enklare provtagning och en genomgång av vaccinationshistorik.

Processen för att Få ett Au Pair-Intyg: 

För att få ett au pair-intyg hos Intygsläkaren, börjar du med att boka en tid hos våra läkare. Under besöket genomför vi en fysisk undersökning, diskuterar din medicinska historia och genomför eventuella nödvändiga tester som röntgen och blodprov. Processen tar vanligtvis en till fem dagar från besök till färdigt intyg.

Röntgen och Provtagning: 

Vi utför röntgen och provtagningar för att säkerställa att du inte har några dolda hälsoproblem som kan påverka din förmåga att arbeta som au pair. Dessa tester är snabba, smärtfria och utförs med största hänsyn till din säkerhet och komfort.

Vaccindokumentation: 

Att ha en aktuell vaccinationshistorik är viktigt för au pairs, eftersom du kommer att bo i en ny miljö och kanske arbeta med barn. Vi hjälper dig att sammanställa och verifiera ditt vaccinationsregister och ser till att allt är uppdaterat.

Vanliga Frågor och Svar:

  • Q: Behöver jag göra en röntgen?
  • A: Det beror på destinationslandets krav. Vi kan rådgöra om det vid din bokning.
  • Q: Hur lång tid tar det att få intyget?
  • A: Efter ditt besök tar det vanligtvis en - fem dagar att få det färdiga intyget.


Att förbereda sig för ett år som au pair är en spännande tid, och vi på Intygsläkaren är här för att göra processen smidigare för dig. Vårt mål är att du ska känna dig säker och redo för ditt nya äventyr. Kontakta oss idag för att boka en tid och ta det första steget mot ditt au pair-år.

Klicka här för att boka tid
info@intygslakaren.se
031 - 761 77 00